Verkkosivuston muodonmuutos: Aloita näillä vinkkeillä​

Verkkosivuston muodonmuutos: Aloita näillä vinkkeillä

Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut verkkosivustot vetävät puoleensa kuin mesi mehiläisiä, kun taas toiset näyttävät karkottavan kävijöitä kauemmas kuin eilispäivän uutiset? Tässä artikkelissa käydään läpi kuinka voit uudistaa yrityksesi verkkosivustoa niin, että se houkuttelee enemmän asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaasi.

Määrittele tavoitteesi

Ennen kuin ryhdyt mihinkään, kysy itseltäsi: Miksi haluan uudistaa verkkosivustoni? Ehkä haluat parantaa käyttäjäkokemusta, päivittää brändiäsi tai lisätä myyntiä. Kun uudistamme verkkosivuston, tavoitteemme on yksinkertainen: tehdä sivustosta niin selkeä ja käyttäjäystävällinen, että mummonikin osaisi navigoida siellä. Tämä yksinkertainen tavoite auttaa ohjaamaan kaikkia päätöksiä projektin aikana.

Ymmärrä kohdeyleisösi

Kuka sivustollasi käy? Mitä he etsivät? Muista, että et uudista sivustoa itsellesi, vaan asiakkaillesi. Tee tutkimusta, käytä kyselyitä tai analytiikkatyökaluja saadaksesi selville, kuka kohdeyleisösi on ja mitä he arvostavat.

Kilpailija-analyysi

Tutustu kilpailijoidesi verkkosivustoihin. Mitä elementtejä heidän sivuillaan on, jotka näyttävät toimivan? Voit oppia paljon siitä, mitä tehdä (ja mitä ei tehdä) katsomalla muiden yritysten sivustoja. Löydämme usein inspiraatiota muilta alan sivustolta ja voimme näin luoda joukosta erottuvia kokonaisuuksia.

Brändi-ilmeen päivitys

Varmista, että sivustosi visuaalinen ilme kuvastaa yrityksesi nykyistä brändiä. Uudistaminen on täydellinen tilaisuus päivittää logoa, värimaailmaa ja fontteja. Muista, että johdonmukaisuus on avainasemassa. Kun päivitimme oman sivustomme ilmettä, huomasimme, että yhtenäinen väripaletti ja fontit paransivat brändin tunnistettavuutta.

Käyttäjäkokemuksen keskiöön asettaminen

Käyttäjäkokemus (UX) on verkkosivuston uudistamisen ytimessä. Hyvä sääntö on pitää navigointi yksinkertaisena ja intuitiivisena. Muista myös varmistaa, että sivustosi on mobiiliystävällinen – nykyään yhä useampi kävijä saapuu sivustollesi mobiililaitteen kautta.

Sisällön optimointi ja SEO

Laadukas sisältö ja hakukoneoptimointi (SEO) käyvät käsi kädessä. Avainsanatutkimus auttaa sinua ymmärtämään, mitä potentiaaliset asiakkaat etsivät, ja näin voit räätälöidä sisältösi vastaamaan heidän tarpeitaan. Älä unohda sisäisiä linkkejä ja meta-kuvauksia, jotka voivat parantaa sivustosi sijoitusta hakukonetuloksissa.

Teknologiset päivitykset

Onko sivustosi teknologia ajan tasalla? Uudistusprojekti on hyvä hetki harkita alustan – kuten WordPressin – päivitystä tai vaihtoa. Uudemmat alustat tarjoavat parempia ominaisuuksia, turvallisuutta ja nopeutta.

Testaus ja julkaisu

Ennen kuin julkaiset uudistetun sivuston, testaa sitä. Kutsu ystäviä, perhettä ja lojaaleja asiakkaita antamaan palautetta. Tarkista, että kaikki toimii eri laitteilla ja selaimilla. Tämä vaihe on elintärkeä, sillä se varmistaa, että kävijäsi saavat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Markkinointi ja seuranta

Kun sivustosi on viimein valmis, älä unohda markkinoida sitä! Käytä sosiaalisen median kanavia, sähköpostimarkkinointia ja muita keinoja ilmoittaaksesi yleisöllesi uudistuksestasi. Ja kun sivusto on julkaistu käytä Google Analyticsia tai vastaavia työkaluja seurataksesi, miten muutokset vaikuttavat liikenteeseen ja käyttäjien käyttäytymiseen.

Verkkosivuston uudistaminen voi tuntua valtavalta projektilta, mutta sen ei tarvitse olla. Oikeilla työkaluilla, suunnitelmalla, asenteella – ja oikean ammattilaisen avulla – voit muuttaa sivustosi kävijöiden suosikiksi. Muista, että jokainen sivusto on uniikki, joten mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi sinulle. Ole rohkea, kokeile uusia asioita ja opi virheistäsi.

 

Marko Koskinen / Kotisivuapu.fi

YHTEYSTIEDOT

KOTISIVUAPU.fi
+358 45 7831 5625 (ark. 10-18)
myynti (at) kotisivuapu.fi

OSAAMISTAMME

WORDPRESS

WOOCOMMERCE

HTML

CSS

PHP

MYSQL

JAVASCRIPT

JQUERY

REACT

NGINX

APACHE

SYMFONY

PHOTOSHOP

PREMIERE PRO

ILLUSTRATOR

AUDITION